Installera spis Goteborg

Installera spis Göteborg: boka behörig elektriker

Att installera en spis kan vara mer eller mindre komplext beroende på vilken typ av elinstallation den kräver. Utgångspunkten är alltid din säkerhet och här kommer vi in! En spis med stickpropp får du installera själv medan en spis eller spishäll med en fast anslutning måste monteras av en behörig elektriker. Ring oss så bokar vi in en tid direkt för installation av din spis i Göteborg. Oftast kan vi komma samma vecka. God service är att slippa vänta på att få laga mat på sin nya spis.

Säker installation av spis i Göteborg

Ur säkerhets- och försäkringssynpunkt är det viktigt att du inte själv ger dig på att göra fasta installationer av spis eller häll. Du ska definitivt inte heller anlita en obehörig elektriker. Vi är ett certifierat elföretag, auktoriserade genom Elsäkerhetsverket. Vi tummar aldrig på kvaliteten på spislinstallationer i Göteborg. Samtliga elektriker hos oss är behöriga. Behöver du installera spis eller spishäll i Göteborg ringer du oss direkt för en bokad tid snabbt!

Vi installerar din spis i Göteborg på kort varsel

Vi är unika med att kunna erbjuda bokad spisinstallation i Göteborg snabbt; oftast inom ett par dagar. En service som vi gjort möjlig genom att dra nytta av vår bakgrund som dedicerad eljour. Våra ambitioner på snabb service har vi nämligen lyft även till planerade elinstallationer.

Installera spis i Göteborg – bra att veta

  • Ett Perilex-uttag kan behöva installeras

Alla nya spisar som säljs ska enligt EU-regler ha en stickpropp för trefas med fem poler i stället för två som på vanliga stickproppar. Då krävs ett Perilex-uttag eller motsvarande. Om du vill byta ut din gamla spis behöver du alltså ett Perilex-uttag för kunna installera den nya. Saknas detta måste du anlita en behörig elektriker som kan installera ett åt dig. Kontakta oss så hjälper vi dig.

  • Vilken fas kräver din spis: enfas eller trefas?

Behöver du installera en spis eller spishäll som kräver trefas och saknar rätt uttag så måste en behörig elektriker dra trefas till köket samt installera rätt uttag, exempelvis ovan nämnda Perilex som är ett uttag med fem hål i stället för de vanliga två.

  • Enfas och trefas – detta gör din elektriker

Trefas används framförallt till saker i hemmet som kräver lite mer kraft, exempelvis hushållsapparater som spis och tvättmaskiner. Trefas ger alltså en högre effekt samtidigt som det behåller ett jämnt flöde. När el dras från elnätet in i din bostad sker det alltid med trefas. I din elcentral tar vi ut enfasledningar ur trefasen som leds till strömbrytare och eluttag.

  • Vi installerar gärna din spis i Göteborg

Det är inget problem att dra fram trefas till ett uttag i ditt kök för att installera en spis som kräver det. Men som vid alla fasta installationer krävs en behörig elektriker. Detta är något vi på Elektriker Göteborg hjälper dig med. Tryggt, säkert och effektivt! Boka in en tid som passar dig så ses vi snart.

Kontakta oss - Vi svarar 24/7

Enkelt att boka en elektriker:

  1. Ring oss på 031 308 94 44 eller fyll i kontaktformuläret.
  2. En av våra bokare kontaktar dig och går igenom ditt arbete.
  3. Du får en bekräftelse på en bokad tid.
  4. En lokal elektriker utför arbetet.
  5. Du får faktura på arbetet.

Ett modernt team av lokala elektriker!

Det bästa av två världar! Den lokala hantverkaren med det stora kunnandet och det moderna företaget för att erbjuda en smidig kundresa.